amazon-kindle-graphite Излезе трета генерация на електронната книга на Интернет гиганта Amazon – Kindle. Новата версия е с невероятно много подобрения като Wi-Fi, повече памет, PDF поддръжка, един месец с едно зареждане на батерията и супер красив графитен цвят, а ЦЕНАТА е намалена драстично.

От Амазон определено са усетили напрежението от бързо развиващата се конкуренция и този път са решили да задоволят почти всички прищевки на потребителите.

Да започнем от една от най-важните според мен новости в този модел – вграден Wi-Fi. Чрез него освен, че ще можете да дърпате книгите доста по-бързо (и пестите от сметките на Амазон за 3G), но ще имате възможност и да разглеждате неограничено интернет страници.
Новият Amazon Kindle има и 4GB вградено място за вашите файлове. За разлика от предните модели, в този можете да качвате и PDF файлове директно през USB порта и да ги съхранявате на устройството. Но новостите не спират до тук. Вече можете да качвате и MP3 музикални файлове и да слушате музика докато четете книжка!!!

Намаленият размер(190mm x 123mm x 8.5mm) на устройството идва и с подобрена батерия. С едно зареждане от Amazon ни уверяват, че Kindle може да издържи до 1 МЕСЕЦ употреба. Като споменах за размера немога да не спомена и за новия цвят. Сега Kindle идва в як графитен цвят.

С помощта на USB порта можете да заредите Amazon Kindle за 4,5 часа или да качите поддържаните файлове: Kindle (AZW), TXT, PDF, Audible (Audible Enhanced (AA, AAX)), MP3, unprotected MOBI, PRC natively; HTML, DOC, JPEG, GIF, PNG, BMP след конвертиране.

Единственото нещо което може би бихте желали от това устройство е цвят. Да се надяваме, че с напредъка на технологиите ще има и това.

А сега и цената. Базовата версия на Amazon Kindle, която няма 3G, но има Wi-Fi e $139 от ТУК, а версията с 3G модем е само $189 от ТУК

Амазон промени политиката си и вече Kindle за България може да се купи директно само от САЩ. Ако имате някой който да ви го донесе от Англия Wi-Fi версията е £109  ТУК, а 3G  £149  ТУК