samsung-galaxy-tabСлед дълго очакване Samsung най-накрая обявиха техния първи продукт на пазара на таблетите. Samsung Galaxy Tab е таблет/телефон с операционна система Android 2,2 и куп полезни хардуерни възможности.
Таблета е с 1GHz Cortex A8 процесор което до някъде гарантира стабилна работа. От 16 GB памет за операционната система и програми би трябвало и да остане малко за филми и музика. Ако не, поддържа се и до 32 GB MicroSD карта.
7 инчовияр екран е с резолюция 1024 х 600 е TFT. Използван е такъв  за разлика от AMOLED екраните на някои мобилни телефони. Това намаля цената на устройството и неговата консумация на енергия. С едно зареждане Galaxy Tab би трябвало да издържи до 8 часа.
Инсталирани са 2 камери. Едната над екрана с резолюция от 1,3 мегапиксела за видео конференции и разни други самоснимки :). Другата, 3 мегапиксела, е с LED лампа за снимки.

Едно от основните предимства на Samsung Galaxy Tab е малкото му тегло от 380 грама и възможността да се използва и като телефон. Той може и да се свърже с Интернет чрез мобилната мрежа или чрез b/g/n Wi-Fi връзка.

Не на последно място е и възможността да се гледат филми и да се слуша музика. И да не забравяме и вградения GPS приемник.

Общо взето от Samsung са се постарали да натъпчат добре първия си таблет с всички възможни хардуерни устройства, които човек може да си пожелае от един таблет.