Amazon добави нова функционалност към своя магазин за електронни книги. Вече можете да заемете книга на когото и да е дори той/тя да няма Amazon Kindle четец.Следвайки конкуренцията Amazon няма как да пренебрегне тази полезна функционалност. За сравнение Nook на Barnes and Noble има тази опция още от пускането си.

Засега има и няколко ограничения. Една книга може да бъде заемана веднъж на 14 дни. Разбира се по време на заемането книгата не е достъпна за този, който я притежава а само за този, на който е дадена. За съжаление на този етап само американците ще могат да заемат книги, но без ограничения за получателите на заемането.

Само една част от книгите, продавани от Amazon могат да бъдат преотстъпвани. Всяко издателство може да решава индивидуално коя книга може и коя не.

Добрата новина важи също и за тези, които не притежават Amazon Kindle. Те зъщо могат да получават книги и да ги четат на различните приложения за PC, Mac, BlackBerry, Android, iPhone и iPad.

Процеса на заемане на книга е направен максимално опростен. В три стъпки избирате книгата, заявяване заемане и въвеждате информация за получателя.  Засега може да бъде направено само от сайта на Amazon. По-нататък това би трябвало да бъде достъпно и през устройството. Тук може да видите целия процес на заемане и получаване на електронна книга.